Visat

Visat Electrònic

PORTAL VISAT ELECTRÒNIC
¿EN QUÈ CONSISTIX?

El Col·legi disposa d’una plataforma de visat que li permet el col·legiat enviar un projecte en format PDF, signat amb qualsevol certificat digital reconegut.

Aquest sistema de signatura complix amb els requisits de la llei de signatura electrònica vigent, i és legalment equivalent a la signatura manuscrita.

QUINS BENEFICIS OBTINC?
  • Econòmics

  Al realitzar-se el procés en format totalment digital no es gasta tot just en impressió i reprografia. S’estalvien diners i sobretot temps. Els documents electrònics signats es poden enviar a l’escola a través del portal de visat

  El volum d’arxiu, per al col·legiat, i per al destinatari, es reduix espectacularment.

  • Mediambientals

  S’estalvien molts fulls de paper imprès (múltiples còpies). Només s’imprimix a la fi del procés el que resulte necessari

  • Logístics

  Es pot simplificar el procés d’enviament de la documentació a fer-ho tot de manera electrònica, tot i no utilitzar Internet per als enviaments és molt més senzill enviar uns pocs CD-ROM o DVD per missatgeria que múltiples caixes amb documents enquadernats.

LEGISLACIÓ APLICABLE

Protocol visat electrònic

 

A causa de que el nostre sistema tradicional de visat electrònic (U-Sign PDF) ha deixat de ser compatible amb les noves versions d’Acrobat i Windows que han anat apareixent en els últims anys i, pel fet que el Col·legi va deixar d’emetre certificats des febrer de l’any 2011, s’han creat uns protocols d’actuació per al visat electrònic que permet pal·liar aquests problemes i continuar realitzant aquest servici adaptant-nos a la tecnologia actual.

A continuació et pots descarregar el protocol per a col·legiats en què s’explica com preparar el projecte a visar:

Descàrrega protocol

Recomanacions per generar documents PDF des Autocad:

Descàrrega recomanacions

Visat online

 

Sistema de tramitació de visat a través del PORTAL DEL VISAT

 

Important – Instruccions:

 

Ja no s’ha d’incloure el Full de Signatures en els pdf dels documents a visar, no cal amb el nou sistema i a més dóna problemes. En moltes ocasions es posa, per exemple, la data després de signar i els actuals sistemes de comprovació de signatura detecten una modificació del document i no el donen per vàlid.

 

S’inclou en aquest enllaç un mini tutorial de la part de sol·licitar un visat. Fes clic ací.

 

Fes clic ací per a instruccions de com signar projectes en pdf.