Comissiò d’Aigua, Medi Ambient i Energia

COMISSIÒ D’AIGUA, MEDI AMBIENT I ENERGIA

 

Tots els aspectes relacionats amb l’aigua, el seu excés i la seua carestia, cobren un especial significat quan parlem la Comunitat Valenciana. És ben sabut que els episodis d’inundacions tenen un especial efecte en aquesta costa mediterrània i que els efectes del calfament global estan veient-se reflectits en uns canvis en el clima amb sequeres severes.

 

L’objectiu d’aquesta comissió és que els companys puguen reunir-se periòdicament per a tractar temes o intercanviar idees en aquest camp, així com promoure conjuntament articles, conferències, cursos, etc. que permeten acostar a la societat la nostra labor com a gestors d’aquest bé tan preuat, i a nosaltres mateixos, enriquir-nos amb el debat de temes d’actualitat. En concret, els , els objectius de la Comissió van orientats a conéixer, avaluar i visibilitzar la importància que la planificació, la inversió intel·ligent i la posterior governança de les actuacions realitzades garantisquen un comportament respectuós amb el medi ambient, les zones inundables i la gestió eficient dels recursos hídrics, situant a l’enginyeria com a pilar de desenvolupament, estudiant riscos, territori i cicle de vida.

 

Compromís estratègic del Col·legi alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030, obrint línies de treball vinculades al Canvi Climàtic, gestionant aliances estratègiques amb altres sectors i col·legis, fomentant la col·laboració interdisciplinària i recuperant l’àmbit competencial en matèria mediambiental i de sostenibilitat.

 

La Comissió tractarà de sensibilitzar al col·lectiu sobre la necessitat de readaptar-se, amb el llenguatge i evidències. Pretenem reduir la petjada de carboni de la nostra activitat, de les actuacions pròpies de l’enginyeria civil, cap a infraestructures més resilients.

 

Es fomentarà la presència en mitjans informant i aclarint dubtes i falses notícies.

 

Es promouran jornades divulgatives sobre actuacions reeixides realitzades i que protegeixen en gran manera la vida i les propietats de la població en zones de risc.

 

Representant de la Junta Rectora en esta comissió: Santiago Folguera (13sfolgueral@ciccp.es)

 

Pots formar part de la Comissió escrivint un correu a valencia@ciccp.es.

“Conferència Noves actuacions en el sanejament de L’Albufera”
José Vicente Benadero García-Morato
“Els desafiaments en la gestió de l’aigua davant del canvi climàtic”
Juan Marco i Sara Perales
“El repte de les preses en el segle XXI”
Enrique Cifres
Participació en radi de Marc García
Cadena de valor |Els efectes econòmics d’una DANA
(minut 14:40)